BOSS hotel Purmerend, Zuidoostbeemster (20km boven Amsterdam)
Bel ons: 029 94 23 748
Purmerenderweg 167 Zuidoostbeemster Bekijk op de kaart
 
Hotel Beemster

Natuur, Cultuur en Bezienswaardigheden

Omgeving gemeente Beemster

BOSS hotel Purmerend ligt in Zuidoostbeemster, een van de plaatsen in de Noord-Hollandse gemeente Beemster. Gemeente Beemster heeft ruim 8700 inwoners en ligt ingeklemd tussen de plaatsen Purmerend, Alkmaar en Hoorn.

De polder staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast staan er in de gemeente 5 forten, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, welke al sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst staat. Zo ziet u in de Beemster 2 Werelderfgoederen op één locatie.

In de Beemster kunt u lange wandelingen en fietstochten maken. Als u van de natuur houdt, zult u genieten van het uitgestrekte polderlandschap.

Maar niet alleen natuurliefhebbers vinden hier een aangename plek om tot rust te komen: in steden als Volendam, Hoorn en Purmerend vindt u vele leuke winkels en terrasjes. Wilt u een dagje écht winkelen, dan ligt Amsterdam op nog geen 20km (15 minuten met de auto). Natuurlijk vindt u in deze plaatsen ook tal van musea.

In 2012 bestaat de Beemster 400 jaar. Meer informatie over evenementen i.v.m. dit jubileum vindt u op de website 400 jaar Beemster. Voor de diverse musea en andere evenementen in de omgeving verwijzen wij u graag naar de website van de VVV Beemster.

Actueel Nieuws